Artículos

Tasca:

Un company o una companya del curs mai no ha sentit a parlar de la població on vius i et demana que li expliquis com és. Fes-li'n per escrit una descripció breu, d’unes 30-40 paraules. El text que elaboris ha de fer esment de la situació de la població en el país en què es troba, del nombre d'habitants i dels serveis i les característiques principals. Hi pots incloure també dades com ara la divisió administrativa i el clima que hi acostuma a fer. Fixa’t en l’exemple. Després de fer l’activitat, penja el text al fòrum perquè així els teus companys i les teves companyes el podran llegir.

 

Resposta:

 

Hola amics! La meva ciutat es:

Ciutat: Ciutat de Mèxic

 

La Ciutat de Mèxic es la capital de Mèxic (México) que es un país que es troba a América del Nord. Es una de las ciutats més grans del mon i es considerada una megaciutat (megalópolis) con més de 21 milions de habitants. Es una de les ciutats més antigues del continent americà.

Té un clima temperat, tot i que en algunes árees hi ha un clima més fred y humit (per exemple: El Ajusco). Es una ciutat amb moltissims contrasts econòmics, polítics i una gran diversitat social i cultural. La gastronomia es molt variada. Es un lloc on las tradicions (com el pròxim “Dia de Muertos”) es breguen amb el món contemporani (cinemes, restaurants internacionals, centres comercials, etc.)

Tant de bo en el futur coneguis la Ciutat de Mèxic, anomenada també com “La Ciutat de la Esperança”.

Emmanuel Muñiz Alejandro es investigador, editor e historiador. Estudio en la Facultad de filosofía y Letras de la UNAM, la Escuela Nacional de Música (ENM). Actualmente se dedica a tareas de investigación histórica y tecnologías de la información.